Winterkleed Spitsgat kotter, Lease service Bootzeil

Te Koop

Wij ontvingen van een klant foto's van een spitsgat kotter.


Ik denk dat bevestiging met jullie rolletjes onderin de stalen stootrand het beste is. Mijn schip is een spitsgat kotter van ruim genomen 12 x 4 meter met teakhouten opbouw. De railing is een zeerailing, maar loopt niet rondom de kuip. Bovendien staan de scepters los op 15 cm stalen massieve pennen.

Ivm de bescherming van het hout is het van groot belang dat het zeil, noch de spanners het hout raken en kunnen schuren.

Ik zou graag een Hurricane frame met meermalen bruikbaar winterkleed bij voorkeur groen, willen en dit door professionals geplaatst en afgewerkt. Ik wil er zelf niets aan behoeven te doen, behalve hand en spandiensten. Het schip blijft in het water en moet gemakkelijk toegankelijk en goed geventileerd blijven. Het systeem moet voor de zomer makkelijk verwijderbaar en opruimbaar zijn. 

 

Graag jullie advies en offerte en de levertijd. 

———————————————————–

Bootzeil: reactie:

 

Beste Spitsgat kotter eigenaar,


Bedankt voor uw offerte aanvraag. Ik zal u hierbij zo volledig mogelijk adviseren over de mogelijkheden.
Wij hebben voor het afdekken van uw boot de ShapeX voor motorjachten.


Dit is een afdekzeil die voor 80% op maat is en die door u zelf of door de installateur voor de laatste 20% afgemaakt kan worden. 


Kosten voor uw boot van 12 meter: ShapeX – Endurance+ U kunt het zelf: kost voor uw boot €1450,- incl BTWEen los Hurricane frame: kost voor uw boot €290,- incl BTWInstallatie kosten €650,- incl BTW 

 

* Bootzeil lease: Wij hebben ook een optie om een Bootzeil te leasen vanaf 45,15 per maand bij een lease periode van 7 jaar.  

 dekzeil-motorboot spitsgat-kotter


ShapeX – endurance+ : Dit is een dekzeil van uitmuntende kwaliteit doek, dat op locatie in 1 dag 100% op maat te maken is bij u op locatie.   

- Wij maken een storm vast frame
- Het zeil is voor 80% af op locatie doen wij de laatste 20%

- Standaard al een stormvaste pasvorm
 


Past het?Bootzeil heeft honderden boot typen geanalyseerd. Wij hebben een database aangelegd met de maten van vele boten en hebben hieruit de belangrijkste maten weten te filteren. Deze maten gecombineerd met onze frames als uitgangspunt zorgen ervoor dat wij u een dekkleed kunnen leveren dat voor 80% op maat is. De laatste 20% doet u zelf middels de installatie handleiding.

 


Zeildoek: Endurance+ Grijs (helaas dus niet in het groen)


Dit doek is zeer geschikt om op locatie te  bewerken met meegeleverde de lijm en plak kit, ook wanneer u het zeildoek afknipt kan dit niet rafelen. 

Dit doek is super sterk en relatief licht. Het zeil is gesegmenteerd in stukken van maximaal 3 meter hierdoor tilt u nooit meer dan 10 kg.

Wat doet de installateur nog allemaal op locatie?


De zeilen voor de motorkruiser zijn zo gemaakt dat deze direct op de boot geplaatst kunnen worden. Het zeil is voorzien van vele voorbereidingen waardoor de dektent direct uit de doos op de boot gemonteerd kan worden.

- Wij bouwen voor u het frame op, wij raden ons hurricane frame aan. Bekijk de product pagina: Hurricane frame
- Achterkant van het zeil afwerken, de achterkant van de dektent zal middels een paar kleine aanpassingen op maat gemaakt worden. 
- Voorkant van het zeil afwerken. Het overtollige doek aan de voorkant afknippen en afwerken. 
- Verstevigingen aanbrengen

 wintertent-kotter

Bevestiging middels dopjes onderop de stootrand zou een goede manier zijn om het zeil vast te zetten. De dopjes ziet u dan ook niet zitten en kunt u er ook niet makkelijk af varen. HEt zeil zal wel langs het hout lopen waardoor dit tegen het hout aan komt, doel is om dit er zo strak mogelijk tegen aan te zetten zodat er niet of nauwelijks wrijving ontstaat. Helemaal voorkomen is lastig. 

Ondersteuning: Hurricane Frame


Bootzeil heeft voor Motorkruisers een super sterk en gemakkelijk frame ontwikkeld. Het frame bestaat uit een brede spanband die over de gehele lengte van de boot gespannen wordt over de staanders met een drukverdeldendeframe-dekzeil voet. Deze voet bestaat uit een plank op een schuim kussen welke in een PVC hoes gestikt zijn. Hierdoor wordt de druk goed verdeeld over een grotere oppervlakte en kan deze niet verschuiven op het dek. De bovenzijde van de balk wordt voorzien van het kapje met daaraan de spanbanden bevestigd die naar de bijgeleverde gespen aan de railing kunnen worden aangetrokken. 


Ook geschikt als uw boot in het water ligt


Indien u het zeil wenst te gebruiken voor een boot in het water dan is dat geen probleem. Het materiaal leent zich ervoor, een stuk afknippen is geen probleem omdat dit materiaal nooit rafelt. U krijgt extra lussen en onderdelen / pads die u aan de binnenkant van de wintertent kunt vastmaken met de lijm en plak kit. We bevestigen zo gemakkelijk op de plek van uw voorkeur lusjes en koordjes waarmee u het zeil nog beter aan de boot / railing vast kunt zetten.

LandvastenWanneer u landvasten door het zeil wenst te voeren gebruiken wij de landvast pads, deze worden op het zeil gemonteerd op de plaats van uw voorkeur met de lijm en plak kit.

Levertijd


Wanneer u besteld kunnen we ervoor zorgen dat u het ShapeX pakket doorgaans binnen 2 weken op de boot staat. 

Installatie


Omdat u aangeeft niets zelf te willen doen, maken onze installateurs het zeil dan bij u op locatie in 1 dag op maat. Extra kosten voor installatie van alleen het zeil €650,- 


Kijkt u voor meer informatie over ShapeX voor motorkruisers ook nog even op onze website: ShapeX motorkruisers (hier vindt u ook vele foto's wanneer u op "meer informatie klikt") 
* Bootzeil Lease


 spitsgat-kotter-dekzeil


Hoe werkt het?U least een dekzeil van Bootzeil inclusief frame. Voor de winter ontvangt u een opzet service en na de winter een afhaal service. In de maanden dat uw zeil niet op de boot zit, stallen wij het zeil zodat u daarvoor geen ruimte op hoeft te geven. 

Onderhoud wordt ook door ons verzorgd. Wanneer uw zeil slijtage plekken vertoont of als er bijvoorbeeld per ongeluk een scheur in zit, komt Bootzeil dit ter plaatse oplossen. 

U kunt kiezen voor 3, 5 of 7 jaar BootzeilLease. In deze jaren zorgen wij dat uw boot schoon en droog blijft. Wij komen voor de winter het zeil erop zetten en na de winter halen wij deze er weer af. Natuurlijk gaat dit allemaal in overleg. 

U betaald vooraf een vast bedrag als borg. U krijgt dit terug wanneer uw contract afloopt. Verder betaalt u de rest van het jaar een vast bedrag per maand zodat de kosten voor u goed gespreid zijn en u geen groot bedrag per maand kwijt bent. 

Een voorwaarde is dat u binnen een straal van 200km vanaf Haarlem woont. Wanneer u of uw boot verhuisd buiten deze straal, kan Bootzeil de op- en afzetservice niet meer verzorgen. U kunt het zeil wel in onderhoud houden of van de stalling gebruik maken. U kunt dan het zeil verzenden naar onze werkplaats in Haarlem. De verzendkosten zijn voor onze rekening omdat wij niet naar uw boot komen.

De kosten per maand


lease tabel


In de bovenstaande tabel zijn de maandelijkse kosten gemakkelijk te zien. U kunt kiezen hoeveel jaar u wilt leasen, de kosten worden logischerwijs lager wanneer u langer least. 


Welk dekzeil krijgt u?


De Shape X motorjacht wordt geïnstalleerd door gecertificeerde installateurs van Bootzeil. ShapeX wordt gemaakt van PVC Endurance+ doek wat gefabriceerd wordt in Duitsland. Het zeil wordt opgedeeld in verschillende segmenten waardoor het goed hanteerbaar wordt. Door de installatie op locatie wordt het zeil geheel op maat gemaakt voor uw boot. Daarom past het zeil altijd!


Kan ik in de winter gemakkelijk op de boot komen?

Via de achterkant kunt u gemakkelijk in de boot komen omdat daar de dektent aan elkaar geregen wordt middels een koord. Verder is het zeil modulair en zijn deze modules met elkaar te verbinden middels sterke ritsen. Deze ritsen kunt u uiteraard ook gebruiken om gemakkelijk toegang te krijgen tot uw motorjacht wanneer deze in de winter onder zeil gaat.


Als u verder nog vragen heeft, bel of mail gerust. 

Het is een behoorlijke lap tekst geworden maar ik hoop dat ik u zo goed geïnformeerd heb. Ik hoor graag wat u ervan vindt, bij vragen en/of opmerkingen kunt u mij ook altijd bellen of mailen. Indien u de aanvraag wenst te bevestigen kan dat middels een telefoontje of een reply op deze email met daarin uw adres gegevens en de locatie van de boot, ik ga dan alles voor u in orde maken.


U kunt het gehele pakket bestellen via de onderstaande link:


https://www.bootzeil.nl/hoes-dekzeil-winterdekzeil-motorkruiser-shape-x-maatwerk/


afdekzeil-motorkruiser vri-jon-dekzeil-shapex dekzeil-brandsma-pedro motorjacht winter-dekzeil-motor-kruiser wintertent-motorjacht kruiser-winterdekzeil-kopie motorjacht-winter-dekzeil-kleed-tent mpc-jetten-afdekzeil-kopie
Videos
Tags
Gerelateerde artikelen
De vijf voordelen van de SunCooler, het nieuwste product van Bootzeil.nl
De vijf voordelen van de SunCooler, het nieuwste product van Bootzeil.nl De tijd van het jaar is weer aangebroken! De zon schijnt langer, de dagen worden warmer en de temperatuur in huis stijgt. Juist in de zomerperiode is het heerlijk om het huis fris en koel te houden. Er zijn meerdere manieren om voor verkoeling en verfrissing in huis te zorgen. Helaas zorgen veel methodes enkel voor tijdelijke verlichting. Gelukkig komt Bootzeil.nl met een oplossing die zowel economisch, duurzaam als zeer effectief is. Deze zomer heeft Bootzeil een nieuw......
Grote vraag naar bootjes en bootzeilen dit seizoen door corona thuisblijvers. Alle hens aan dek!...
Grote vraag naar bootjes en bootzeilen dit seizoen door corona thuisblijvers. Alle hens aan dek! Dit jaar is de zomer anders dan alle anderen. Door de corona maatregelen zijn er dit jaar veel thuisblijvers en zal vakantie voornamelijk in eigen land worden gevierd. Voor velen blijkt dit een goede reden te zijn om spontaan een sloep of boot te kopen. Vakantiegeld wordt dit jaar massaal besteed aan watersport in plaats van een reisje naar het buitenland. Voornamelijk kleinere boten tot vijf meter zijn niet aan te slepen op dit......
Wat een heerlijke snelheid
Wat een heerlijke snelheid Dit artikel is verouderd, ga voor meer informatie naar www.bootzeil.nl. Inmeten Natuurlijk is het mogelijk om zelf de maten door te geven van het gewenste dekzeil. Maar als u dit toch te ingewikkeld vindt of u heeft er simpelweg geen tijd voor dan kunnen wij dat voor u oplossen. Indien u dit wilt dan komen wij langs op een door u gewenst tijdstip, en zal een van onze betrouwbare en ervaren zeilmakers het dekzeil komen opmeten. Onze zeilmakers zijn trouwens allemaal gecertificeerd en opgeleid door......
Goed onderhoud o zo belangrijk
Goed onderhoud o zo belangrijk Dit artikel verouderd, ga voor meer informatie naar www.bootzeil.nl. Net als alle onderdelen van uw boot heeft natuurlijk ook het dekzeil onderhoud nodig. Vocht- en schimmelplekken verzamelen zich en vuil komt altijd overal op en tussen. Voor een langere levensduur van uw zeil en om uiteraard ook het uiterlijk te behouden raden wij u aan om deze regelmatig te laten reinigen en impregneren. Bij Bootzeil bent u daarvoor aan het juiste adres… Schimmels In Nederland hebben we een vochtig klimaat en kunnen we schimmelvorming......
Het perfecte dekzeil voor uw zeilboot
Het perfecte dekzeil voor uw zeilboot Dit artikel is verouderd, ga voor meer informatie naar www.bootzeil.nl. Wat een heerlijk gevoel van vrijheid heeft u op een open zeilboot. Deze boten zijn bijzonder geschikt voor zowel ervaren zeilers als ook voor mensen die nog niet of nauwelijks met een zeilboot gevaren hebben. Het is genieten op het open water van de wind en de zon. De keuzes aan zeilboten zijn overigens enorm groot en elk type heeft weer zijn eigen karakteristieken. Maar aan het eind van de avond of aan......
En zippp, hij zit weer dicht
En zippp, hij zit weer dicht Dit artikel is verouderd, ga voor meer informatie naar www.bootzeil.nl. Wat kan dat toch lastig zijn, een rits die kapot is. Daardoor kunt u niet goed afsluiten met alle mogelijke gevolgen van dien. Of het nu gaat om een kapotte rits in uw tent, uw bootkap of sprayhood. Bootzeil repareert of vervangt alle ritsen. Snelle service en kleine prijs Bij Bootzeil leveren we snel op voorraad en tegen goede tarieven. Via de site kunt u het formaat aangeven en het aantal ritsen die......
Service met de hoofdletter S
Service met de hoofdletter S Dit artikel is verouderd, ga voor meer informatie naar www.bootzeil.nl. Bij Bootzeil geloven wij in service met een hoofdletter S. We maken het graag makkelijk voor u en waar we kunnen helpen zullen we dat ook zeker niet nalaten. Onze Service vindt u terug in onze reactiesnelheid op uw berichten, de continue aandacht en innovatieve ontwikkeling van de kwaliteit van onze diensten en producten en het feit dat we u van A tot Z kunnen helpen bij het bepalen van het juiste dekzeil voor......
Ramen weer als nieuw
Ramen weer als nieuw Dit artikel is verouderd, ga voor meer informatie naar www.bootzeil.nl. Zo vervelend als een raam lekt of is gescheurd. Het zorgt voor vocht in de boot of de tent en staat gewoon niet netjes. Bij Bootzeil kunnen wij zowel de ramen repareren of, indien gewenst, ook helemaal vervangen. In ieder gewenst formaat. Raamfolie vervangen Als uw raam dof is of gescheurd adviseren wij u om deze geheel te vervangen. Wij gebruiken enkel hoogwaardige en onderhoudsvriendelijke transparante PVC. Heeft u een driehoekig raam geef dan hier......
Reacties op dit artikel
0 Reacties | Voeg een reactie toe...